Saturday, November 7, 2009

operasi mencegah lemak







picture atas-..kat FRIM Kepong ngan Payus..my besfren yor...... dia ni aku call jer ajak teman g mane2 jarang dia tolak dari aku kecik lagi...7/11/2009





video
picture atas-main squash ngan mai ....bukan tahu main sgt pun takat pukul2 dinding je wat lepas2 geram..date-6/10/2009-8pm....













Thursday, September 10, 2009

buka pose...sunway piramid



shaz
ros
eija
sume single lagi..available ker tak..tak tahu....


vogue.....kah3x

Wednesday, September 2, 2009

bulan Ramadhan...

lama sungguh aku x update blog ni nasib x bersawang..bulan ogos yg lalu aku berdepan dengan banyak sangat masalah..keje,mak aku sakit sampai masuk hospital....sampaikan aku x de masa nak update blog..tapi entah kenapa ari ni aku terpanggil2 untuk bercerita disini..pada aku setiap kali datang 12 ramadhan aku xkan lupa sampai bila2 dalam hidup aku ni..mungkin ramai yg tertanya2 kenapa n mengapa?betul tak....
tapi biarla..benda dah berlalu...klaulah boleh putarkan balik masa ke tahun lepas erm aku la org paling bahagia..tapi tu suma aku anggap dugaan dalam hidup aku...
hari ni..sepanjang hari aku rasa x sedap hati cam ada sesuatu jer..time keje tadi pun sepanjang ari aku asyik teringat akan cerita2 aku yg lalu..mungkin klau org tengok aku zahir nya baik tapi hakikatnya pada sesiapa yg sangat mengenali aku..x seperti yg disangka..
entah tadi kat opis pun aku leh nangis tiba2..aku seperti merasa takut akan setiap perbuatan yg pernah ku lakukan..tapi nak kira dosa aku bukan tergolong dosa2 besar pun..tapi ada setengah2 perkara wat aku jadi x tenang..kenapa yer???actually aku ni mane leh ada masalah coz nnt otak aku jadi mereng sikit..tu perangai buruk aku...cam tadi kat opis dalam sume staff lain sibuk wat keje entah cam ner aku leh nangis beria2..terkejut budak2 tu..pastu leh lak aku campak handpone baru aku.. yg baru usia 1bulan pemberian abg ipar aku..haru gak..bila orang tanya nape kak..aku kata hati aku cam x tenang..pelik........
masa aku on da way balik umah tadi pun hati masih cam tu gak...x sampai 10 minute pun perjalanan pulang..ermm masalah besar lak timbul..aku leh langgar kete depan..adoi....masa perlanggaran tu dentuman kuat sangat sampai aku sendiri terkejut pada hal aku yg langgar kete org...org cina lak tu...masa aku kuar nak jumpa org tu tuhan jer tahu yg sememangnya aku mmg seorg yg sangat penakut..tapi biasa lah..bila org lain tgk aku jer x jadi nak marah..aku tgk kete dia bumper belakang jer aku dah tahu mmg banyak aku nak kene byr...cam biasa aku akan wat muka bodoh jer...last2 cina tu terus serender x jadi nak mintak apa2 pun..mungkin dia cian kat aku kot .....
sepanjang perjalanan aku balik dgn perasaan yg bercampur2..coz aku sure family aku dah x sabar tunggu aku walaupun aku dah bagithu aku x apa2..jangkaan aku tepat..mak aku marah aku x ingat coz dia tahu aku yg salah suka bawak kete laju..even aku dah explain mak aku ttp sama..lastly ada suara kata nyawa lagi penting barulah mak aku ttp mulut...otak aku plak asyik berkira2 berapala kos nak kene kuar ni dah l nak raya..huh....
apa yg pasti sampai ke malam ada macam2 masalah aku ari ni...g pasar ramadhan pastu berlaku tragedi gak,kat trafic light ada masalah gak,sampai la ke malam masalah dtg kat aku...
kejap tadi member aku si baha dtg,dia tgk2 kete aku..huh...masalah lagi....lastly bila dia tgk muka aku dah macam cuka dia suruh aku mandi bunga..pastu member aku sorang lagi suruh aku kawin senang ada org jaga x payah nak fikir2 lagi...ni penat cari duit..tapi masalah ttp ada x abis2....
so aku harap korang sume doakan aku la yer moga2 aku dapat ketenangan coz aku jadi takut lak mane tahu tahun depan 12 ramadhan masalah ape lak yg menimpa aku ni n aku anggap sume tu ujian yg ALLAH berikan untuk aku untuk jadi kuat w/pun semmgnya aku sangat lemah...hehehe..tapi aku percaya setiap yg berlaku cume kebetulan jer n yg pasti aku redha apa yg menimpa aku ari ni..mujur aku hidup lagi...n aku harap aku dapat lupakan kejadian2 yg lalu..insyallah

Tuesday, August 11, 2009

lama aku x menulis,ari ni ati aku tergerak nak menulis sikit,coz aku baru lepas tgk berita kt tv, aku ni jenis manusia yg paling malas nak fikir pasal benda2 remeh,coz pada aku klau sesuatu yg berlaku masih boleh dipulihkn, tu sume x mendtgkn masalah besar pada aku,tapi hari ni berita kat tv betul2 wat aku rasa cam nyawa aku cam dah dekat jer n jadi insaf....berita tv ari ni kat Jepun gempar bumi,di China tanah runtuh n di Malaysia x habis2 pasal H1N1..so entah nape aku jadi takut sangat....tapi aku tahu ajal maut di tangan TUHAN, ..tapi sampai bila yer..adakah lepas sume nya dah pulih aku akan lupa semuanya...entah..aku ni pendirian x tetap tapi aku selalu doa nak jadi TERBAIK dari yg baik...coz aku tahu pada sesiapa pun selalu akan alpa sekejap....mintak jauhkan la....insyaallah..

Saturday, August 1, 2009

auntie ct......1/8/2009...sabtu....



sapa lelaki yg berbaju merah di atas.... ni la dia uncle rox....sapa2 yg sudi roger i yer..hahhaha



sapa kawin...ha..ni la sedara aku,dari kecik selalu sama ngan dia ni n aku ni cuma tua 3 thn dari dia..dia ni kira sepupu arwah ayah aku..bapak dia ngan nenek aku adik beradik..umah dia dekat jer ngan umah aku selang beberapa umah jer so kitaorg mmg dari kecik la membesar sama2..ari ni 1/8/09 dia ni selamat menjadi isteri..so pada ko makct semoga bahagia yer...tu jer 1 gambar aku coz kamera aku yg pegang...x dpt la aku posing sakan.....selamat pengantin baru..

Monday, July 27, 2009

ronda2 kat kl




ni gambar semalam 31/7/2009 -ct last days huh sedih gak la,masa kitaorg bergambar sambil makan domino pizza...aku apa lagi posing sakan la ..sedih gak aku semlm maklumla dia ni 1st time keje kat kl,tapi baru 3 bln nak balik kg balik kat t'ganu..katanya nak bukak bisnes..dia ni mmg manja sgt ngan aku maklum la kat kl ni kwn kat opis jer kwn2 dia...masa balik asyik nangis jer...anyway akk sayang kek ko..ko mmg baik sgt..kejap jer kita kenalkan,tapi akk tahu pas ni ko mesti rindu kat akak..hahaha,,coz masa akak tgh bercuti pun ko paksa akak masuk keje... kan..kan..kan.....





picture kat atas ni masa aku baru balik keje ari sabtu ..so member aku 2 org ros n ct..diorg ni ajak aku g jalan2 so xde apa2 planning aku pun ronda2 la ngan diorg,korang nak tahu tak diaorg ber2 ni ajak aku g mane..hahahha....TUGU NEGARA....mula tu aku ingat diorg ni main2 jer...rupa2nya betul2..siap bawak camera lagi..c ros ni baru dtg dari Sabah n ct lak dari Terengganu...diorg ni x pernah pergi katanya...akhirnya aku setuju jer,coz bila aku fikir2 balik, last sekali aku g sane masa sekolah tadika..kuang3x...








Thursday, July 2, 2009


apa nak story yer,picture ni waktu aku awek kat sebelah ni name dia ni ct g jalan2 kat kl beli kain kat jakel...ingat ati nak beli kain ela kat jakel je,tapi bila ct ajak aku g sogo nak beli baju untuk bapak dia kat kg aku apa lagi laju jer follow..sampai kat sana..mmg la aku ni x leh masuk sogo sume benda aku nak beli sale sana sini..terbang gak duit aku..ingat ati nak teman kawan jer....lepas dah penat beli brg tangan pun dah penuh aku singgah makan kat luar sogo tu..
..sambil2 ambik gambar syok sendiri ni...hehehhe..........




Sunday, June 28, 2009

aku kat restoran popeye msia yg terletak kat TTDI..puas ati aku dpt makan,b4 ni kalau mkn ,bila g spore(changi airport) jer ,x sangka la, kat msia pun dah ada..tu pun hari2 aku paksa c baha tu bwk aku,ari ni baru tertunai...masa makan tu ,lupa lak nk bergambar bila dah kenyang baru teringat...siap tapau lagi coz mak aku pun nak rasa msia punya kato eh....yg pasti kat popeye ni yg sedap tetap kentang putarnye.......chak.....opss lepas ni sesapa teringin nak rasa popeye ni, leh g kat sunway piramid n coming soon kat midvalley...habis la duit aku lepas ni n macam mane nak diet ni...waaaaaaaa
CAMELIA

Camelia maafkanlah aku
Karena ku tak bisa temani tidurmu
Camelia lupakanlah aku
Jangan pernah lagi kau temui aku

Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku
Kau wanita yang tegar
Aku mohon lupakan aku

Sudahlah jangan menangis lagi
Ku rasa cukup sampai di sini
Mungkin di suatu saat nanti
Kau temui cinta yang sejati

Sudah cepat lupakanlah aku
Jangan pernah ungkit masa lalu
Ku takut kekasihku pun tahu
Kau pernah menjadi simpananku

Camelia…Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku
Camelia…

Tuesday, June 23, 2009

perghh...gambar ni paling aku suka sangat......

anak sapa lah yg gelojoh tu..hehehehe..
masa ni aku n kak yana tgh kira lidi satay sapa paling byk..cuba teka lidi sapa paling byk!!!!



o'don & kak yana





picture2 kat atas ni masa aku,kak yana,o'don@arni & da cameraman baha ,masa ni kitaorg makan satay..klau dah satay kat mane lagi kajang lah...huh jauh tu nak makan satay free ...lokasi tu x penting coz masa jumpa diaorg aku mmg happy,lama betul dah x jumpa diorg, macam2 story gak la..mmg aku rindu betul kat diorg ni...actually kakyana n o'don ni member aku n baha kat opis lama dah setahun aku bersara ngan diorg tapi stil lagi calling,tapi jarang2 la....banyak gak kenangan aku ngan diorg ni...lagi 1 sbb aku jumpa diorg nie coz akak sorang tu dah join aku n baha da club resigned dari tempat keje tu...anyway congarate kak dapat cikgu..n o'don lak huh suka tgk dia ni,jarang nampak muka dia ada masalah selalu happy jer,tapi hari ni bila jumpa happy dia menjadi2..katanya dah ada boyfrend,,ptt lah dah ada yg sudi menjaga... eloklah cepat2 sikit n si baha plak dgr kata hujung tahun ni nak kawin..alhamdulillah....and aku masih lonely...waaaaaaaaaaaaaa...sedihnya......anyway korang sume kawan2 aku ,kat opis lama sumenya kenangan aku yg terindah perghh cam tajuk lagu lak..aku rindu korang....

lokasi-kajang 23/6/09-830pm..... tq kak yana belanja adik2 ni makan satay...muuaaahhhhh
p/s:-cian ko baha...gambar ko satu pun x de..hehehe...low profile...sabar jer dia melayan kakak2 bergambar